Saturday, 16 January 2010

:. BerJalan n BereHat .:

Skrg tengah tengok orang lawan silat kat dewan canselori ukm...
sangat meriah...huhu...(tp sempat lg beronline..)
Hopefully angah n yazid akan menang dengan jayanye......chaiyok2!

Petang tadi sempat g stadium melawati shah alam
pegi karnival pendidikan.....semua U ade.......=)
penat carikan tempat yang seswai untuk aman....
n sempat juga survey scholar2 n program2 postgraduate

N antara yang menarik adalah di UMS
of course UMS banyak course bahagian marine, fisheries n dsb
But UMT lagi banyak la kan, tp tak pg coz nak cr experience kat tempat baru.....
I need more experience.....( sgt2 nak g oversea actually)

Actually im in dilema.......makin confuse utk sambung kat ukm
sbb makin lame, makin rindu utk belajar semula bout marine bio, n all those thng about fisheries....
n i must do must research lagi....
ade gak pk 2-3 kali, sbb da selesa dgn kwn2 kat lab skrg...huhu
but, pk2 balik utk ms depan...i must do enough research to make important decision

Kawan2....doakan saya k!
really need ur support in my situation now........sob sob

~Nadiah tertarik dengan isu AJL baru2 ni....
4.6 juta rakyat malaysia yg tgk acara plg berprestij tu....
n me one of them la......sbb suke nk tgk perfomance aizat
n me bukanlah seorg yg menolak totally hiburan......tapi alangkah bestnye if kite punye lagu2 nasyid n all d zikir2 sume pun dpt pengiktirafan yang macam tu.........(lagipun tgk la dgn byk nye kisah2 pelik yg berlaku skrg, rs nye kite kene makin dekatkan diri pada yang maha esa...kan)
~Em....Raihan lebih popular kat luar neg dr neg sendiri...mcm tu jugak hijaz n d latest........hafiz hamidun dgn lagu terbaru yg melonjak tangga teratas di neg Turki n neg2 timur tengah...tahniah!!

Tuesday, 12 January 2010

:. KiSah SeDih .:

Macam2 yang berlaku arini.....
kali ni nadiah tak bagi pandangan utk sst isu n tak jugak share ilmu yg nadiah bc, tp nadiah nk share satu kisah sedih yang berlaku kat lab.....
membuatkan nadiah yang dok kat pejabat bergegas lari kat lab...ish ish....sian tol!

Memang la budak ocean kat ukm ni........selalu bermain ngn asid kan..
Tapi yang ni bukan main2 lagi da...
nk tgk akibatnye?


Mangse tak sanggup tengok lab coat sendiri da....
sian die....da la tolong turunkan sample nadiah, teraccident pulak
takpe la.....nnt da ade duit,
kite g jenjalan beli baju baru ye

Nasib baik la tak kene muke ke, badan ke...kan
if tak, tak pasal2...kene dok wad pulak =(

Pape, pas ni kite buat keje dgn bhati2 ye.......
Cheer up, jangan sedih2 lg k...

Saturday, 9 January 2010

:. Ape2 AjeLAh .:

first nak cite buku pilihan nadiah bulan ni
Bercinta sampai ke syurga (BSS)  by Abu saif n Men are from Mars.Women are from venus (M&W)....
Really like both......=)

to sape2 yang dptkn ilmu n preparation ke alam perkahwinan......wajib bc BSS...but ade syarat, mesti bace 1st book dulu...aku terima nikahnya coz BSS adelah kesinambungan dr buku 1st
Boleh dijadikan panduan....n know the rite way to approach (of coz very in islamaic way k......important to all of us).

Utk buku kedua......(M&W)...wajib dibace with ur partner.....very interesting to explore: men n women world
bahasa yang simple, very excited
like the way author create the situation......very d creative lor

Owh...why i read all the 'dewasa" book....
answer : coz im a normal person!of course sudah ade naluri2 kewanitaan kan....ececeh.
             - sebenarnye tak sedar...tbe2 tgk, all d book i read just now, sume yg ala2 utk relationship kan....
             - thats good utk kawan2 juge!bc jgn tak bace k......

rasenye dah tbe mase kite pk secara matang...umur pun da 23+++.....pada kawan2 yg asik bercinta ke hulu ke hilir....go to the next step!n gud luck...... =)

p/s: nadiah pelik dgn kejadian yg pelik2 sekarang......(amik ayat ibam, haha....)
rujuk berita harian; 09 Jan : Britain alami cuaca bagaikan di kutub


NOTIS memberitahu pemandu kenderaan mengenai keadaan pam diesel yang tidak berfungsi di stesen minyak di St Boswells, 

Suhu kat Britain da macam kat antartika da......climate changes yg sgt dahsyat......sebagai seorang yang mencintai alam, mesti la nadiah amik kisah kan...huhu.(da asik blaja pasal pencemaran je)....actually bile di pk2 kan...mungkin kah ini satu peringatan dari Allah.....Semua yang terjadi akibat dari tangan2 manusia sendiri!!!

:. i Luv My BloG OK! .:

urm.......2010 come....walaupun da seminggu berlalu
tapi nadiah nak welcome juga new year...hopefully evrythng will b better than before......(sume org pun hrp camtu kan)

The most important thing.....
really2 wanna say....I LUV MY BLOG!!!!!!!!sgt2......n really2 miss it!

Setelah hampir 3 bulan nadiah meninggalkan blog ni....sbb kekangan masa yg maha dahsyat+brodband ku!!!stress tol

Plus buat keje sgt2 tak sempat nk mhadap lap top sepenuh hati k....sadly!madly!owh, no...membuatkan nadiah lumpuh n bantut idea for a while

But im not totally stress...haha
everythng ok2 saja.......cume betul2 melepaskan bebanan perasaan rindukan blog ini

~nadiah going crazy...hihi