Thursday, 30 September 2010

:. I LikE This .:

I like this photo
Really Much!!!!!
Love both of u
Friendship never end
like...like...like... 
-lol-

Monday, 13 September 2010

:. Kata2 HikMah .:

Rabiatul Adawiyah : “Cintakan manusia itu tidak mewujudkan kabahagian yang hakiki untuk seorang insan dan ia tidak kekal abadi kerana manusia itu sering membuatkan seseorang kecewa, gagal, merasa terseksa. Oleh itu, tiada suatu cinta pun yang dapat membuahkan kebahagian dan kenikmatan yang kekal abadi kecuali cinta kepada pencipta manusia itu sendiri…”

:. PiliHan NaDiah .:

Finally nadiah dapat abiskan buku ini
really intersting...
before ade yang tanye nadiah, ape kaitan yahudi dan iluminati...semuanya ade terjawab dalam buku ni
(minta maaf, x dpt huraikan sepenuhnya di sini....sblm ni nadiah pnh ckp, nadiah takut nk bercerita byk mengenai isu ini wlaupun nadiah mmg mkaji......sbb semuanya mestilah dirujuk pada kitab2 yang sahih sumbernya)

dalam buku ni jugak ade diterangkan tentang hukum pengebom berani mati- berdasarkn fatwa ulama islam
dan juga senarai2 brgn A.S yang diboikot oleh para ulama

~ nadiah amik sikit senarai utk dikongsi...

dan nak share jugak beberapa pemimpin dunia yang sangat pandai melobi Israel

~kesimpulannya...jangan biarkan kita dipimpin oleh orang2 yang bukan beragama islam....yang islam pun, biarlah orang yang betul2 mengerti agama.......

dan nadiah sangat tertarik dengan sajak ini

Jihad Boikot

Wahai sudaraku,
Tahukah kamu semua!
Yahudi itu tidak sekuat mana,
Ia bangsa pengecut,
Hatinya amat penakut,
Dibongkar Allah dalam al-Quran,
Jihadmu cukup menggentarkan.

Namun,
Hari ini ia berkuasa,
Kenapa?
Kerana ia kaya-raya
Produknya menguasai dunia,
Ditaja pula kuasa besar Amerika,
Bantuan berjuta dolar,
Bebas memiliki senjata.

Saudaraku,
Kamu membeli produk Yahudi,
Kamu menyokong mereka,
Kamu memberikan mereka dolar,
Kamu memberikan mereka kekuatan,
Dengan rasa bangga,
Tanpa rasa bersalah.

Kamu menciptakan seribu alasan,
Kau akan lapar,
Kau akan kebulur,
Kau tidak maju,
Kau akan susah,
Kau hilang pekerjaan,
Tanpa produk mereka,
Cukuplah!

Kau beralasan lagi,
KFC tak sokong Yahudi,
Nestle tak ada kaitan,
Mudahnya kau percaya,
Pada diayah mereka,
Tanpa sebarang siasatan,
Tidakkah kau percaya,
Pada fatwa para ulama,
Yang berhukum dengan kajian,
Cukuplah!

Inilah jihad saudaraku,
Tiada jihad tanpa pengorbanan,
Tiada jihad tanpa kesudahan,
Usah bergantung pada produk Yahudi,
Bangkitlah berdikari,
Buktikan produk muslim lebih berkualiti.

Ingatlah hari kebangkitan,
Allah pasti menyoal,
Di mana perjuangan kamu?
Di mana maruah kamu?
Di mana sumbangan kamu?
Di mana persaudaraan kamu?
Untuk saudaramu di Gaza.

Tidakkah ada sedikit simpati?
Tidakkah ada rasa belas kasihan?
Tidakkah ada semangat ukhuwah?
Tidakkah ada rasa ingin menolong?
Jika tiada,
Masih adakah simpati Allah buatmu nanti?

Tidak keterlaluan kukatakan,
Duitmulah sumber kekuatan Yahudi,
Kamulah yang memberi mereka senjata,
Kamulah yang menyokong mereka,
Kamulah yang membunuh saudaramu,
Kamulah yang membuat saudaramu derita,
Duitmu tersalur ke peluru Yahudi.

Ingatlah saudaraku,
Allah SWT Maha Adil,
Kamu pasti akan disoal,
Kamu pasti akan dihisab,
Atas setiap yang kamu belanjakan,
Meskipun hanya untuk Kit Kat, Nestle.

Kamu mungkin tidak mampu,
Berjuang di medan perang,
Mengangkat senjata,
Berkonfrontasi dengan si zalim,
Mengelak percikan api,
Mendegar dentuman bom,
Melihat aliran darah,
Habis?
Apa yang kau mampu?

Tanganmu mampu dan berkuasa,
Memboikot barangan mereka,
Sebagai tanda perjuanganmu,
Seiring jihad saudaramu,
Meninggikan kalam Allah dan Rasul.
Ayuh,boikot Yahudi!

Dr. Farhan Hadi Mohd Taib
Hospital Selayang
29 Januari 2009

Tengoklah peta palestin dari 1946 hingga 2008


Yahudi da hampir dapat takluk keseluruhan Palestin
~doakan semoga saudara kita di sana tabah menghadapi segala ujian dan semoga Islam beroleh kemenangan secepatnya..amin.
~jangan lupe juge untuk selalu baca dan amalkan surah al-kahfi untuk elakkan fitnah dajjal.

:. YeAH RAya .:

Raye memang syok bile semua sanak saudara berkumpul
tapi kurang syok sebab nadiah punye cuti raye just 5 hari jek

 raye pertame.....raihan perasan nsem
dik yah bajet comel...sape2 berkenan sile cntct sy ye...wahaha

 raihan dan nana yang suke bergaduh

hihi.....boleh pilih sape yang berkenan kecuali si baju ijau ye

raihan kate : uniknye bunge ni!-bunge ni di ambil d kubur...ms lawat kubur arwah wan

rombongan meminang.......

kat rumah mak lang timah, senawang

 muke budak2 yang lapor
~SELAMAT HARI RAYA SEMUA~

Thursday, 2 September 2010

:. MenGgediK .:

Cuti merdeka nadiah isi dengan berjalan2 di jalan TAR bersama umi n mija
actually saje nk teman mija (sian takde org nk teman die ye)
tp umi dengan excited nye nak ikut...pastu tak larat n tak larat lg.hu
takde la banyak sangat beli........just kain utk buat sarung kerusi makan, baju 3 pasang-bukan utk nadiah ye...
cik mija nadiah malas nak cite die beli ape sbb kunun2 over bajet!huh..(actually sume rambang mate je)

Setelah berpenatan...esoknye gagahkan diri masuk ofis
tibe2 kak ida soh ayong n nadiah pegi cari sebanyak 2000 envelope utk edarkan fliers
huh.....banyak tuh
pegi tesco cheras.....ade 20 keping je
pegi pustaka ape ntah.....org cine tu kalut cari.aiya!mane boleh 2000 dapat arini wo...u nak bile?arini jugak....mana boleh dapat ni.....(kalut nye ini amoi...takde sudah la, ni mhbskan byk ms kitorg nk tgg die call supplier la bagai)
then kak ida kate g mydin
~mydin kl...itu sudah dekat jalan TAR...haha
then kitorg meredah pg satu lagi mall ala-ala mydin tp ade 200-300 je.mane cukup!badan da lembik da nih
then g mydin....org tu ckp takde 2000 keping
kitorg da buat muke da......pakse jugak die cari.

smbil2 tu silelah perhatikan aksi kami

kami gagah
 dan kuat
 dan hebat

ni sbnrnye kes busan gile...sbb kitorg pakse ane tu cr lg 300 envelope utk cukupkan 2000
lame gile die bertape kat dlm stor tu
buat envelope ke cari envelope?

setelah semuanye selesai...kami berdue terpakse bwk envelope yg sgt berat tu dr mydin ke sogo (kete parking sogo beb)
jauh gile...mcm nak patah tangan...n biru2 jari 2 gadis ini.
Pengalaman paling tak larat d bulan ramadhan......
tp akhrnye nadiah mbeli tudung di jalan TAR sbb hari sblmnye tak sempat n msh bpk2 nk beli ke tak..hihi

Moral of the story : Marilah berkampung di jalan TAR???????-what the fish-

:. BestNye .:

Seronok sangat bile kuar berbuke dengan mija n teeka arini...
lame gile tak hangout dengan kawan2...
sekali sekala memang boleh menghilangkan penat lelah n segala tension kan
bercerite sampai tak ingat dunie
da pukul 0024 nadiah still tak boleh tdo
dlm pukul 5 pg kak cik akan sampai dr kulim...then nadiah kene jemput die
(mlm ni nadiah tdo di um)...........anta kat cyber, then pg esok kene keje pulak
haih...seperti tak nak tdo pun ade jugak.hihi
-tp tak suke la lemau2 pulak kat ofis nnt =(

Sangat tak sabar nak raye pulak rasenye...susah la bile mood raye da datang
tp sedih jugak sbb ramadhan da nak berakhir
tp sepanjang 24 tahun hidup ni, ni la ramadhan plg pendek nadiah rase
tak tau la kenape ye.....mcm cpt sgt ms berlalu, tggl seminggu je lagi nak raye
rsnye mcm kurang je amalan tahun ni.......hopefully segalanya diterima oleh Allah

~lame tak update sbb nadiah tak boleh berlagha2 waktu keje...no fb n no online selain keje k
so,kene la amanah kan
pd kwn2 yg bengang ngn nadiah sbb buzz buzz sejam kmdn br ade respon, sori la ye...haha
Pape pun SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYE kawan2...kad raye tak dpt pos...sian pakcik posmen, tak nak la tambahkan keje diorg.

Hah?
Ape?
Nak jugak?
Haish...amik la
Boleh print n smpn atau lekat d dinding umah masing2


Sori na...kad bese2 aje
jumpe lg di entri akan dtg...... =)