Sunday, 24 October 2010

:. SeKitar Hong Kong + Shenzen .:

Topik yang sangat la susah Nadiah nak cerita
5 hari di Hong Kong Shenzen terlalu la banyak gambar untuk di upload...huhu

16 Okt 2010
Seawal 6.30 a.m da ade di KLIA
Flight bergerak ke Hong Kong pukul 9.20am dan sampai pukul 1.20p.m
Sampai2 je...terus solat di airport, then pergi ke citygate...shopping2


after da penat, check in hotel then ke Islamic Centre untuk dinner =)


Meneruskan usaha shopping di Ladies market, Mong Kok....huahua


17 Okt 2010

Pagi-pagi Nadiah da turun bfast di cafe hotel

Makanan memang banyak la yang tak halal, tapi kena la pandai2 dan tawakal. Nadiah just makan corn flakes + susu dan apple juice je pagi tu


Masa yang ditunggu-tunggu...Let's party in Hong Kong Disneyland...hehe (banyak sgt gmbor...nadiah letak sikit2 je la ye)


Ni depan..it's a small world...sangat2 best even kali ni da kali kedua nadiah masuk =P
~Bercerita pasal Disneyland memang syok tak hengat
Wan yang dah berusia 69 tahun siap ajak nadiah naik space mountain lagi...(lg extreme dr roller coaster di times square or genting tau)
Nadiah da tepuk2 wan kat sebelah...lek je die. (cuak tau...takut pape jadi, Nadiah jugak susah ati nanti)
Da turun....
"Impian wan naik roller coaster tercapai...boleh cite kat adik kat kg nnt."
~~wah..nadiah sgt kagum!

i love cindarella

Nadiah bersama Donald n Daisy....waktu ni Disneyland ade hollowen night...tu sbb tema baju diorg agk pelik

3D yang best.......siap keluar air, angin...ade bau pie lagi


dah lame tau nak naik kude ni

Memang tak puas round disneyland...rs satu hari tak cukup. Disneyland terbahagi pada 3 : Tomorrow land, Fantasy land n adventure land.

Ni pulak gmbar2 holloween parade.....n time firework




18 Okt 2010

Hari last di Hong Kong...sebelah petang akan berangkat ke Shenzen
Seharian city tour Hong Kong; betul2 syok...

Ni jewellery factory Jackie Chan

Fatin @baby yang sangat cute n nottie

Bersiar2 di Golden Bauhinia-tempat bersejarah di HK
Kenape nadiah nmpak cm kelakar..huhu. Cantik pemandangan kat Golden Bauhinia ni

Kami meneruskan perjalanan ke Victoria Peak....n semua pun masuk ke Madame Tussaud =)


Tengok...pendeknye Nadiah!wa....tak dpt jd pelakon la cenggini 

With Lady D yang sangat cantik
Harga sebuah patung HKD1million ++.....tengok!nk pilih anak mate pun susah tau
Lunch di Islamic Centre + solat......bagus orang Indonesia di HK, selalu buat usrah
Sekitar Repulse Bay...(pantai d malaysia lg cantik, ok!)
Mari naik sampan di Aberdeen little Hong kong
Restoran terapung yang famous
Dalam pukul 5, kami meneruskan perjalanan ke Shenzen......
Selepas selesai segala sekatan imigresen, terus dinner (sedap bangat!!like...) n check in hotel

Restoran Muslim, Shenzen

19 Okt 2010

Tak puas jalan2 di Shenzen, sebetulnye sehari je kami berjalan2 di sane
Besar sangat Window of the world n Splendid of China ni....

Window of the World
Window of the world ni actually menempatkan semua tempat2 menarik seluruh dunia....ada Eiffel tower, Angkor wat, Pyramid n Sphinx...byk lagi la. Kalau nak tau, kene la pegi sendiri ;)

Niagara waterfall

Ni kat Splendid of China

Pemandangan yang sangat cantik

Very colorful show
Very interesting experience....
Seronok + sangat penat

20 Okt 2010

Balik Malaysia...yeah!
kami naik feri dari terminal feri Shenzen ke Hong Kong international airport
Tak sempat nak tido, tengok2 da sampai Hong Kong...huhu (perjalanan feri tak lame pun...cume nak check in, urusan imigresen je yg makan mase actually)


Flight berlepas pukul 3.15pm dan sampai KLIA pukul 7 pm

~~Nothing much i can say..
Syukur...semuanya berjalan dengan lancar. Rasa sedih je bile last day nak tinggalkan semua kenangan n group member
Semoga bejumpa lagi satu hari nanti, InsyaAllah
Thanks Allah for the really sweet memory there.

Thursday, 21 October 2010

:.i'm BaCk.:

Nadiah baru balik dari Hong Kong n Shenzen....
gmr2 n story will update later...penat bangat
hihi

Wednesday, 13 October 2010

Alangkah Indahnya Hidup Ini - Raihan

:. cOnGrATS.:

Congrats to Nadiah for-my 2nd convocation...huhu
(Nadiah berangan-mesti la sgt2 nak konvo lg)

Actually congrats to my dearie brotha for the struggling-bukan senang nk dpt degree di UPNM nih.kunun (angah mmg selalu berkate begitu)
Jubah diorg huduh,kan (sori kutuk..huahua)

Umi n ayah bangge la tuh anak die ade sorang pegawai tentere
~Nadiah sangatlah tak boleh dibanggakan =(
huhu

Tuesday, 12 October 2010

: GeramNye.:

Internet terlalu slow
Bukak blog tak lepas-lepas
Nak update tak sempat-sempat
Ape ni? makin lambat sangat
Geram dengan CELCOM BRODBAND nih
~ketuk kepale sendiri =P

Monday, 4 October 2010

:.BeRdeBoR.:

Berdebor
16-20 Okt ni
Nak ke Hong Kong again....+ Shenzen
even da penah g HK...but ths time totally differ
~CHAIYOK2 to Nadiah =)

:. NaDiaH SeDih .:

Sedih bukan sebab rs nak sedih atau masalah yang menimpa-nimpa
tp Nadiah sedih sgt tengok teater Tun Mahathir the Musical...wa!

Memang Nadiah sangat mengagumi Tun Mahathir
even memang kat umah pun Nadiah ade simpan bibliografi beliau...
~kalau nak tau Nadiah memang la sgt suke sejarah, bibliografi Tun Abdul Razak pun one of my favourite book la bolih dikatekan....cewah!Nadiah kunun2 agak patriotik.....persetankan org nak kate ape, tp itulah yg Nadiah sgt suke

Bab Tun Mahathir kecik2 jual belon kat depan rumah pun Nadiah da nangis (pdhl actually scene ni sgt best...dan  org di kiri n kanan bergembire, tp Nadiah da kuaq ayak mata!)

Actually bukan sedih ape....just touching, seseorang yang berjaya memang selalunya ms kecik da membiasakan diri utk menempuhi dugaan hidup, kan!itu sgt terserlah pd kebanyakan pemimpin2 negara dan pemimpin2 agama =)

~Even org paper kate part2 Tun Mahathir da masuk politik, part yg busan
tp Nadiah tak rs pun itu adelah busan.......takde satu saat pun Nadiah rs nak terngantuk.huhu

Kesimpulannye....sebuah teater yg hebat!bagus utk memberi satu penghormatan pd mantan Perdana Menteri, Tun Mahathir atas jasa2 yang beliau telah curahkan
Nadiah sgt kagum krn beliau adlh seorg pemikir bangsa yang sangat peka pd jatuh bangun bgsnya

SYABAS.........

p/s: Nadiah paling sedih part Tun nak letak jwtn....sobsob

Saturday, 2 October 2010

:. Ape JadI PaDa NaDiah?.:

Setelah hampir 2 minggu nadiah diserang alergic
~perasan after pg open house di rumah bos....
Merah2 masih tak surut-surut
Then baru Nadiah terperasan Nadiah sudah kurang selera makan.....
da abis puase 6...then asik rs mcm tak selera even perut selalu lapar.
hihi
n arini nk kuar tengok teater Tun Mahathir
hopefully enjoy =)