Friday, 17 December 2010

:.Luv.:

Ish..hari ni hari yang berdebor-debor.....(wat suspen jek kan)
Bile mau jumpe orang yang kite suke-mesti la kan.........(wah,kenyataan panas apekah?)
-jangan salah faham ye...atas dasar keje jek pun...wahaha.Nadiah saje menggedik di entri kali ini.Jangan jeles!!!!


Sudah masenye ke Nadiah perlu buat keputusan lebih matang....asik tak nak pk jek. Calon-calon makin banyak dah ni.huahua
(tolong ye sape2...tolong bg nasihat kepade saye!-tunjuk jari ke diri ini dan tunduk malu-muke agak merah*blushing sikit2)
Doakan yang terbaik ye kawan-kawan..Doa dari korang amat2 dihargai
p/s : Sy mau cinta Allah dan Rasul dulu lebih dari cintakan manusia =)

:. MaRi Travel.:

Berdebor-debor pulak Nadiah, hari untuk ke Egypt dah makin dekat ni
Preparation nadiah baru buat 20% kot
Cousin Nadiah, Cik Pizah dah pesan kene bawak baju tebal2, sebab di Cairo dan Alexandria dah masuk musim winter
Nadiah cume ade 1 winter coat yg dulu beli ms nak g Hong Kong n 1 sweater kapas n mafla...boleh la!layanz...


Nak share dengan korang (preparation sebelum travel-ikut ape yang Nadiah selalu buat la..huhu.I bukan girly2 punye orang so biasenye tersangat la simple...bag luggage pun tak besar mane, cukup2 muat baju..bantal busuk tak main ha!)

1) Yang penting mesti la tau waktu perlepasan, jangan sampai terlepas pulak, sekarang ni aerotrain di klia masih under maintanance sampai bulan mac 2011, so kene bertolak awal la ye-3 jam sebelum departure.Jangan lupe juga utk alert perbezaan waktu di setiap negara yang dikunjungi.

2)Jangan lupe check suhu ye kawan-kawan kalau tak mati kutu kesejukan la sebab kebanyakan tempat tengah winter =)...n carilah pakaian yang bersesuaian, jangan terlalu pk nak cantik aje.

3)Waktu solat n kompas mesti sentiasa ade dalam hand carry. Jangan pulak sampai tak solat sebab terlalu sibuk sangat berjalan-jalan makan angin..hehe...solat je kat mane2 yang kite rs ade ruang

4) Currency penting bangat! Takut ternganga jek tengok orang shopping huhu (Ini pernah terjadi waktu 1st nadiah g oversea-waktu tu main redah je...dah la barang mahal!nadiah memang fail bab tawar menawar nih...

5)Jangan lupe survey tempat makan especially negara yang bukan negara Islam. Contoh macam kat Hong Kong...mahal gile!dah tu sane sini non-halal..kalau pergi sendiri (bukan under group i mean) memang perlu berhati2...bukan semua tempat boleh dipercayai tau

6)Nadiah paling tak tahan kalau tempat yang takde paip di dalam toiletnye...haih!kene prepare botol selalu di dalam bag masing2

7)Last sekali jangan lupe camera anda!!huahua...gambar wajib diambil sebanyak yang mungkin!!!dan mari mengupdate di blog atau fb masing2...ngehngeh

Friday, 10 December 2010

:. Malam Amal SeTulus Kaseh .:

Assalamualaikum kawan-kawan
Nampaknya nadiah amik masa yang agak lama jugak nak update blog ni
Jam dah menunjukkan angka 12.23 pagi mata tak ngantuk-ngantuk lagi, esok kena keje...

N nadiah actually baru bukak email
check-check dapat satu email dari muslim aid asia
tengok kan poster kat atas ni
~sebelum ni Maher Zain datang Malaysia atas jemputan Raudhatus Sakinah
tapi kali ni atas undangan Muslim Aid, IMC dan ESQ untuk dapatkan dana Rumah Titian Kaseh

Kalau sape tak kenal Rumah Titian Kaseh boleh refer entri nadiah sebelum ni-dulu nadiah pernah buat lawatan ke sana bersama company
Rumah ni diasaskan oleh Mak Pah.....no telefon 019-6455769

Objektif utama untuk program amal : Membantu Rumah Titian Kaseh (RTK) mendapatkan rumah baru.Harga sewa rumah yang naik mendadak memaksa warga titian kaseh keluar dari rumah besar dan sekarang tengah mencari dana untuk rumah penginapan baru. Dana diperlukan untuk membantu Rumah Titian Kaseh beli rumah sendiri. Rumah titian Kaseh ni lebih pada rumah perlindungan untuk mangsa dera, ibu tunggal yang jadi mangsa keganasan rumah tangga dan anak-anak yatim.

~~Kepada siapa-siapa yang nak membantu-nak pegi malam amal ni bolehlah menghubungi nombor kat atas ye
~~Kalau nak membantu Rumah Titian Kaseh bolehlah menghubungi Mak Pah ye

*Actually masa nak beraktifan menjadi sukarelawan seperti dahulu kala amat terhad sekarang. I really miss d moment....