Thursday, 29 December 2011

:. I Believe .:

When you're searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He's always close to you

He's the one who knows you best
He knows what's in your heart
You'll find your peace at last
If you just have faith in Him

You're always in my heart and mind
Your name is mentioned every day
I'll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

I believe
I believe
Do you believe, oh do you believe?

Coz I believe
In a man who used to be
So full of love and harmony
He fought for peace and liberty
And never would he hurt anything
He was a mercy for mankind
A teacher till the end of time
No creature could be compared to him
So full of light and blessings

You're always in my heart and mind
Your name is mentioned every day
I'll follow you no matter what
If God wills we'll meet one day

If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away
If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through

I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace

I believe I believe, I believe I believe

Tuesday, 20 December 2011

:. Rs Separuh Nyawa .:

Pernah rs mcm separuh nyawa?
Nadiah separuh nyawa....BILA

assignment tak siap2

thesis writing chapter 1,2,3 tak buat lagi

tibe2 dapat lebih byk tugasan memerlukan perbincangan dalam kumpulan

report tree evaluation yang sangat complex perlu dihantar

kerja di lab sangat banyak

duit YNS tak masuk2 lagi even nadiah dah submit borang perjanjian sebulan 1/2 yang lepas. YNS kate dah hntr pd bendahari UKM. bhgn kewangan pelajar ckp tak dpt pape lagi.

result MARA problem....1st check : awak tak submit borang online (pdhl nadiah dh submit n siap print borang semua lagi); 2nd check : sbnrnye transkrip akademik awak yang takde....pdhl nadiah sgt2 yakin transkrip tu memang dh dhantar...2 lagi kwn nadiah pun MARA kate takde transkrip padahal nadiah check kwn punye ade n nadiah tertengok ponter die lagi sbb nadiah yg tlg dptkn pengesahan dr lecturer utk die.

~~Ya Allah......nadiah sangat2 sengkek sekarang ni. sangat!

balik rumah malam tadi, umi marah2 sbb nadiah ade buat salah.

EXAM tinggal seminggu je lagi......(tak sempat sangat nak study!!!keje sangat2 banyak)

YA ALLAH...nadiah rs sangat2 nak nangis n sgt2 tension
besarnya dugaan.....mcm mana lagi nak positifkan diri??air mata pun tak mampu nak keluar!!!
*buntu*

semoga Allah memberi jalan keluar secepat mungkin

Sunday, 18 December 2011

:. konflik : TUDUNG vs tudung.:

Assalamualaikum....

Isu ni memang jadi konflik nadiah n 2,3 orang kawan
Actually kisahnye bile nadiah di tanye tentang ciri2 lelaki yang diingini (cewah, ayat nak power kan!)
jawapan nadiah
...imam muda!-huhu
then ade la konflik nye sbb nadiah rs ust atau imam muda for sure akan reject nadiah-yakni saya sendiri
sebabnye sy adelah orang biase2 sahaje....(tidak bertudung labuh maupun berjubah atau berbaju kurung atau berbaju labuh setiap masa)..

Then kak K (coursemate) kate.......ade jugak ust yang nak orang biasa2 je....n bila kahwin nnt dia akan membimbing isteri menuju rumah tangga yang mawaddah wa rahmah (huhu...ni modifikasi ayat kak K yg nadiah buat)-utk pengetahuan, husband kak K adelah seorg ust.

~~then seorang kawan lelaki nadiah buat eksperimen. Die ter-berkenalan dgn sorang ust mase study kat fssk......die korek2 tny ciri2 isteri yg ust cari...for sure ust kate nak bertudung labuh n ada pengetahuan agama sbb dosa anak2 n isteri nnt adelah d tangan suami
then terus kwn tu kate kat nadiah...aku baru nak kenalkan kat hang weh, tp awal2 hang dah kena reject

huhuhuhu...sadis!(kenapelah hang buat eksperimen tu utk aku...kan aku dah tau jwpnnye)haiyak!!

~~then konflik kedua timbul....

sbb kwn nadiah ade beberapa orang yg ade pandangan yg mengatakn org tuduh labuh tak berape nk kawan dgn org tudung bese2.

emm...n nadiah buat eksperimen (bertanye kpd kawan rapat yg bertudung labuh)...then die kate mmg ade perasaan kurang selesa skt dgn org tudung bese2......tp die sendiri cuba betulkan balik perasaan tu, sbb Allah lihat pd hati.

TUDUNG vs tudung

Nadiah tak nak komen pape. Tapi.......just nak korang ber pk atau bg pandangan.

1. Salah ke sbnrnye kalau org2 bese nk cr org2 yg boleh membimbing supaya dia boleh dekat pd Allah...sbb bukan semua orang bese2 tu ade basic agama...(means agama cuma subjek dlm kurikulum sekolah je-mereka buknlah dr aliran agama. cth saya dr sekolah menengah adelah dlm aliran sains....agama n bhs arab rendah cuma subjek shj). Jadi sape sbnrnye die nak merujuk atau dlm erti kata lain boleh membimbing dia. Sayang kan kalau org betul2 nak berubah tp terlalu sikit org yg boleh menghulurkan tangan memberi bimbingan.

2. Kenape ye ade sikit pandangan negatif org bertudung labuh ke org bertudung biase2...atau vise versa.......nadiah rs eloklah berbaik sangka.
mari mendoakan antara satu sama lain k

N last sekali saya setujulah dengan pendapat rakan saya cik Asmariah (maaf ter mencapub name kamu d sini)...hihi. Jodoh d tangan tuhan!!!!

Yes...Allah know d best. Hidayah Allah shj yang berhak memberi. Mari berdoa bersama2 supaya kita semua akan sentiasa dirahmati Allah selalu dan semoga kebaikan yang kita lakukan diterima olehnya....serahkan segalanya kepada Allah ye kawan2. jangan nak risau2 sgt pasal jodoh. hihi

Keris Mas, UKM BANGI

Sunday, 4 December 2011

:. Wan .:

Nadiah baru balik ke bangi, setelah selesai segala urusan di kampung
Wan (mak kepada ayah)...baru meninggal dunia
banyak yang nadiah belajar sepanjang di kampung
~~semoga Allah akan sentiasa merahmati roh arwah wan n menempatkan beliau d klgn org2 yg beriman...amin