Sunday, 18 December 2011

:. konflik : TUDUNG vs tudung.:

Assalamualaikum....

Isu ni memang jadi konflik nadiah n 2,3 orang kawan
Actually kisahnye bile nadiah di tanye tentang ciri2 lelaki yang diingini (cewah, ayat nak power kan!)
jawapan nadiah
...imam muda!-huhu
then ade la konflik nye sbb nadiah rs ust atau imam muda for sure akan reject nadiah-yakni saya sendiri
sebabnye sy adelah orang biase2 sahaje....(tidak bertudung labuh maupun berjubah atau berbaju kurung atau berbaju labuh setiap masa)..

Then kak K (coursemate) kate.......ade jugak ust yang nak orang biasa2 je....n bila kahwin nnt dia akan membimbing isteri menuju rumah tangga yang mawaddah wa rahmah (huhu...ni modifikasi ayat kak K yg nadiah buat)-utk pengetahuan, husband kak K adelah seorg ust.

~~then seorang kawan lelaki nadiah buat eksperimen. Die ter-berkenalan dgn sorang ust mase study kat fssk......die korek2 tny ciri2 isteri yg ust cari...for sure ust kate nak bertudung labuh n ada pengetahuan agama sbb dosa anak2 n isteri nnt adelah d tangan suami
then terus kwn tu kate kat nadiah...aku baru nak kenalkan kat hang weh, tp awal2 hang dah kena reject

huhuhuhu...sadis!(kenapelah hang buat eksperimen tu utk aku...kan aku dah tau jwpnnye)haiyak!!

~~then konflik kedua timbul....

sbb kwn nadiah ade beberapa orang yg ade pandangan yg mengatakn org tuduh labuh tak berape nk kawan dgn org tudung bese2.

emm...n nadiah buat eksperimen (bertanye kpd kawan rapat yg bertudung labuh)...then die kate mmg ade perasaan kurang selesa skt dgn org tudung bese2......tp die sendiri cuba betulkan balik perasaan tu, sbb Allah lihat pd hati.

TUDUNG vs tudung

Nadiah tak nak komen pape. Tapi.......just nak korang ber pk atau bg pandangan.

1. Salah ke sbnrnye kalau org2 bese nk cr org2 yg boleh membimbing supaya dia boleh dekat pd Allah...sbb bukan semua orang bese2 tu ade basic agama...(means agama cuma subjek dlm kurikulum sekolah je-mereka buknlah dr aliran agama. cth saya dr sekolah menengah adelah dlm aliran sains....agama n bhs arab rendah cuma subjek shj). Jadi sape sbnrnye die nak merujuk atau dlm erti kata lain boleh membimbing dia. Sayang kan kalau org betul2 nak berubah tp terlalu sikit org yg boleh menghulurkan tangan memberi bimbingan.

2. Kenape ye ade sikit pandangan negatif org bertudung labuh ke org bertudung biase2...atau vise versa.......nadiah rs eloklah berbaik sangka.
mari mendoakan antara satu sama lain k

N last sekali saya setujulah dengan pendapat rakan saya cik Asmariah (maaf ter mencapub name kamu d sini)...hihi. Jodoh d tangan tuhan!!!!

Yes...Allah know d best. Hidayah Allah shj yang berhak memberi. Mari berdoa bersama2 supaya kita semua akan sentiasa dirahmati Allah selalu dan semoga kebaikan yang kita lakukan diterima olehnya....serahkan segalanya kepada Allah ye kawan2. jangan nak risau2 sgt pasal jodoh. hihi

Keris Mas, UKM BANGI

No comments:

Post a Comment